tisdag 27 mars 2018

Mini-mässan

 
Förra veckan uppmärksammades på många olika sätt den digitala veckan i vår kommun. Här på mötesplats Guldkanten blev det en mini-mässa, som inleddes av Madeleine Solenhill, kommunens digitaliseringschef.

Martina från Hushållningssällskapet presenterade sedan tillsammans med Elin, mat-appen, matglad-helt enkelt. Elin som använder appen berättade hur den är ett hjälpmedel för planering av dagens måltider och hur den genom tydliga bilder och symboler, smarta inköpslistor och recept gör matlagningen enklare och roligare. Hushållningssällskapet Väst har varit med och utvecklat appen, du hittar den på appstore eller google play och den är kostnadsfri.

Sedan visade Hälsoteknikcentrum bl a den smarta sängen, som har sensorer som kan fungera som verktyg för att mäta och undersöka olika parametrar, som exempelvis kroppsvikt och sömnrutiner hos sänganvändaren.

Övriga utställare kom från omsorgskontorets egna verksamheter, de visade hur vi redan idag i Hylte kommun använder ny teknik såsom Raizer, en uppresningshjälp, minneshjälpmedel för mediciner, trygghetslarm, smartboards på särskilt boende för att nämna några exempel.

It-pedagog från skolan visade InPrint 3 som är ett modernt layoutprogram där material för utskrift med bild- och symbolstöd snabbt skapas.

Stort tack till alla som möjliggjorde dagen! Här kommer lite goa bilder som dagens allt- i - allo, Anders Dryselius som är  utveklingsstrateg/ digitalisering hann knäppa.