tisdag 14 november 2017

Samtalsgrupp för anhöriga


I går den 13/11 hade vi sista samtalsgruppen för föräldrar med barn och ungdomar som har NPF diagnoser för i år. Fantastiska mammor och en mormor som har delat med sig av sina upplevelser och erfarenheter. Deras dagliga kamp för sina barn och ungdomars rättigheter i samhället. Vi har lyssnat till både svåra situationer med följd av dåligt samvete, otillräcklighet och förtvivlan men också fina stunder och fantastiska styrkor som finns hos dessa härliga barn.
Att vara förälder till ett barn med någon form av neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, NPF kan vara ett helt annat föräldraskap jämfört med ett ”vanligt” föräldraskap, vilket många gånger ställer höga krav på alla familjemedlemmar.

Ensam är inte stark är en devis som ofta är träffsäker när det gäller föräldraskap till barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. (Ex. ADHD) Idag finns det goda möjligheter att finna både gemenskap och styrka i grupper vars man brottas med samma problematik som man upplever själv.
 
Jag vill från hjärtat tacka de anhöriga som har medverkat i vår samtalsgrupp här på Guldkanten i höst. Tack för ert mod, era styrkor, kunskap, kärlek och att ni valde att dela med er av er vardag. Ni är riktiga hjältar!!

Anhörigstödet i Hylte kommer att fortsätta med samtalsgrupper för er föräldrar (eller annan anhörig)till våren! En grupp för just er som stöttar någon i er närhet med NPF diagnos. Håll utkik efter datum och tid här på facebook och vår blogg.
 
Varma hälsningar, Veronica.
 
(Anhörigstödet i Hyltekommun.)