måndag 2 oktober 2017

Nationella anhörigveckan

V. 40 infaller den nationella anhörigveckan. Nu händer det lite extra eftersom vi tänker särskilt på anhörigvårdare/stödjare i vårt samhälle. Vi vill uppmärksamma er som stödjer, vårdar eller hjälper någon i er omgivning och gör en stor och viktig insats. Under Anhörigveckan vill vi beakta alla anhöriga och det viktiga stödet många ger en närstående som är sjuk, äldre eller har en fysisk/psykisk funktionsnedsättning eller missbruksproblematik. Anhöriga stöttar eller vårdar många gånger i det tysta. Ni är riktiga hjältar!!

Inför anhörigveckan:

Kom och lyssna på Emanuel Nilsson som föreläser om stress, prestationer och utbrändhet. Han ger tips, råd och redskap för att både prestera och må bra i livet. Välkomna på onsdag den 4/oktober kl. 17:00 till Storgatan 4B i Hyltebruk. Ingen anmälan krävs och det är kostnadsfritt.

Demensteamet har utbildning för anhöriga som har närstående med minnesnedsättning. Välkomna på torsdag den 5/oktober kl. 17:00 till Storgatan 4B i Hyltebruk. Temat för kvällen är hjälp och stöd. Anhörigkonsulenten kommer och berättar om kommunens anhörigstöd. Det finns stöd för dig som anhörig. Omsorgshandläggarna berättar om vad det finns för hjälp och stöd att få inom kommunen för den som är behov av vård och omsorg. Ingen anmälan krävs och det är kostnadsfritt. Vi bjuder på kvälls fika.

Några företag i Hyltebruk som också vill uppmärksamma anhörigveckan och anhörigdagen är Klädhörnan/Olles dotter och Olanders blommor och ting. Ann-Louise och Annlouise tycker att det är oerhört viktigt att lyfta fram anhöriga och deras viktiga uppgift. Därför vill de ge anhörigvårdare/stödjare ett erbjudande under 2 dagar denna vecka. Du som anhörig får

20 % på ett helt köp i respektive affär. From 5/10 tom 6/10. Det här är till för dig som vårdar eller stödjer någon i din närhet.  För att man ska kunna ta del av erbjudandet visar man upp ett kort i respektive butik. Kortet hämtar du hos Hyltekommuns anhörigkonsulent på Storgatan 4B, Guldkanten i Hyltebruk torsdagen den 5/10 mellan kl. 10-12.

 Med vänliga hälsningar,

Hylte Anhörigförening, Hyltekommuns frivilligverksamhet, anhörigstöd, Ann-Louise och Annlouise på Klädhörnan och Olanders blommor och ting.