måndag 25 september 2017

Nationella anhörigveckan


Vi vill uppmärksamma den nationella anhörigveckan och anhörigdagen som infaller den 6/oktober. Det finns människor omkring oss som stödjer, vårdar eller hjälper någon i sin omgivning och gör en stor och viktig insats. Under Anhörigveckan vill vi beakta anhöriga och det viktiga stödet många ger en närstående som är sjuk, äldre eller har en fysisk/psykisk funktionsnedsättning eller missbruksproblematik. Anhöriga stödjer eller vårdar många gånger i det tysta. Ni är riktiga hjältar!!

·         1,3 miljoner svenskar i vuxen ålder är anhöriga

·         70 % i yrkesverksam ålder

·         Anhöriga sparar 177 miljarder kronor åt svenska samhället varje år

Detta händer i Hyltekommun under anhörigveckan:

Hyltes Anhörigförening, frivilligverksamhet och Anhörigstödet i Hyltekommun anordnar en föreläsning för anhöriga om stresshantering. Emanuel Nilsson pratar om stress, prestationer och utbrändhet. Han pratar ur ett anhörigperspektiv och ger tips och verktyg hur man kan prestera men ändå må bra. Onsdagen den 4/10 kl. 17:00. Plats: Mötesplats Guldkanten, Storgatan 4B i Hyltebruk. Föreläsningen är kostnadsfri. Kvällsfika för 20kr. Du som inte är anhörigvårdare men tycker att ämnet är intressant är givetvis också välkommen.

Några företag i Hyltebruk som vill uppmärksamma anhörigveckan och anhörigdagen är Klädhörnan/Olles dotter och Olanders blommor och ting. Ann-Louise och Annlouise tycker att det är oerhört viktigt att lyfta fram anhöriga och deras viktiga uppgift. Därför vill de ge anhörigvårdare/stödjare ett erbjudande under 2 dagar denna vecka. Du som anhörig får

20 % på ett helt köp i respektive affär. From 5/10 tom 6/10. Det här är till för dig som vårdar eller stödjer någon i din närhet.  För att man ska kunna ta del av erbjudandet visar man upp ett kort i respektive butik. Kortet hämtar du hos Hyltekommuns anhörigkonsulent på Storgatan 4B, Guldkanten i Hyltebruk torsdagen den 5/10 mellan kl. 10-12.

 Med vänliga hälsningar,

Hylte Anhörigförening, Hyltekommuns frivilligverksamhet, anhörigstöd, Ann-Louise och Annlouise på Klädhörnan och Olanders blommor och ting.