tisdag 29 augusti 2017

Tema-caféer i höst


Tema-caféer med anhörigperspektiv

För anhörigvårdare/stödjare eller andra intresserade. Hösten 2017

Samtliga träffar hålls på mötesplats Guldkanten,

Storgatan 4B i Hyltebruk kl. 17-19.

Vi tar 20kr för en kvällsfika!

                                                                
13/september kl.17:00

Tema: psykiskt funktionshinder
Har du någon i din närhet som har ett psykiskt funktionshinder?

Till kvällens första Tema café kommer Marjan Kron – Vanderplas och gästar oss. Hon jobbar som psykiatrisjuksköterska på Vuxen psyk i Hyltebruk. Marjan kommer att berätta om sin verksamhet utifrån sin yrkesprofession. Vi har även bjudit in Lotta Larsson Kuzma. Hon arbetar som hälsoutvecklare i ett projekt som heter VÄXA Hylte. Lotta kommer att ge information om projektet som handlar om att erbjuda förrehabiliterande insatser som syftar till att förbereda och motivera individen för arbetslivet. VÄXA omfattar en bukett av olika aktiviteter av förrehabiliterande karaktär.  

 
4/oktober kl. 17:00
(nationella anhörigveckan)


Tema: Stresshantering
Kvällens Tema café bjuder på Stresshantering.
Eftersom det denna vecka är den nationella anhörigveckan tänker vi lite extra på alla anhörigvårdare/stödjare där ute i samhället. Att vårda eller stödja någon i sin närhet kan skänka både trygghet och kärlek men det kan också orsaka oro och stress. Vi har bjudit hit föreläsare Emanuel Nilsson som pratar om stress, prestationer och utbrändhet. Med fokus på att prestera och samtidigt må bra. Det finns saker i livet som är jobbigt och som man måste hantera, som måste hållas i schack och balanseras med mycket energi som insats. Emanuel ger information och verktyg om att hantera stress i livet.

 8/november kl.17:00

Tema: NPF diagnos
Kvällens föreläsare Susanne Sela berättar om sin anhörigroll som ensamstående trebarnsmamma med en dotter som delar sitt liv med ADHD, depression, ångest, agorofobi och självskadebeteende. Susanne vet hur det är att vara anhörig, hur det känns att stå bredvid och känna sig maktlös. Det krävs mycket styrka och ork för att slåss för den drabbades rättigheter. Susanne kommer att prata utifrån sin roll som mamma/anhörig, hur hennes/deras resa sett ut under de senaste 10-12 åren.6/december kl. 17:00

Tema: Underhållning
Vi avslutar höstens program med en må bra aktivitet. Rockmusikens historia.

 
Varmt välkomna till samtliga träffar hälsar

Hylte Anhörigförenings styrelse,
Anhörigkonsulent Veronica och Frivilligsamordnare Kristina


(Anteckna dagarna redan nu och hör gärna av er om ni undrar över något.)

Så här når du oss:

Monika Albrecht, ordf. Tel.0345-17252. E-post: monika.albrecht@hotmail.com

Birgitta Holmén, sekr. Tel.070-377 30 10. E-post: birgitta.holmen@langaryd.nu

Annkatrin Lindgren. Tel.0345-120 87. E-post: Annkatrin@hotmail.seAnhörigkonsulent Veronica Lagerkvist. Tel.0345-180 41, mobil: 0733-71 80 41
E-post:
veronica.lagerkvist@hylte.se Besöksadress: Storgatan 4B Hyltebruk.Frivilligsamordnare Kristina Svensson Kamstedt. Tel.0345-183 46. Mobil 0733-71 83 46.
E-post: 
kristina.svensson-kamstedt@hylte.se Besöksadress: Storgatan 4 Hyltebruk