onsdag 5 oktober 2016

Ulf Lundahl - Att vara anhörig.

Nationella anhörigveckan uppmärksammades med föreläsning av Ulf Lundahl den 4 oktober. Ulf berättade om hur hans och familjens liv förändrades då hans fru i tidig ålder drabbades av en allvarlig sjukdom.
I sin föreläsning uppmanar han andra anhöriga att tidigt söka och ta emot hjälp, kör inte helt slut på dig själv så att du också blir sjuk, vem hjälper du då??  Glöm inte bort dig själv, hitta något sätt att ladda dina batterier, om än bara korta stunder.
Tungt och jobbigt för många anhöriga är alla kontakter med olika myndigheter, blanketter som ska fyllas i , telefonsamtal mm Ulf önskar för framtidens anhörigstöd att endast en person kan vara  spindeln i nätet,  stötta och hjälpa till med detta.
Han avslutade med att berätta om dagens hårdvaluta i familjen, tid, att ge varandra av sin tid och njuta av nuet. Tack Ulf för att du delade med dig av dina erfarenheter!! Tack till Hylte anhörigförening för allt ni ordnar för kommunens anhöriga.
Glöm inte att alla anhörigvårdare denna vecka (40) på Olanders blommor och ting,  får en ros och att du på Sockerfrallan blir bjuden på kaffe/te eller saft när du fikar.
Stor kram till er alla anhörigvårdare.