fredag 30 september 2016

Anhörigveckan

Hyltes anhörigförening, Hyltekommuns anhörigstöd och frivilligverksamhet vill uppmärksamma den nationella anhörigveckan v. 40 och anhörigdagen som infaller den 6/oktober. Det finns människor omkring oss som stödjer, vårdar eller hjälper någon i sin omgivning och gör en stor och viktig insats. Under Anhörigveckan vill vi beakta anhöriga och det viktiga stödet många ger en närstående som är sjuk, äldre eller har en fysisk/psykisk funktionsnedsättning eller missbruksproblematik. Anhöriga stöttar eller vårdar många gånger i det tysta. Ni är riktiga hjältar!!
1,3 miljoner svenskar i vuxen ålder är anhöriga
70 % i yrkesverksam ålder
Anhöriga sparar 177 miljarder kronor åt svenska samhället varje år
Några företag i Hyltebruk som också vill uppmärksamma anhörigveckan och anhörigdagen är Olanders Blommor& ting och Café SockerFrallan i Hyltebruk. Här kan man under veckan också få information om kommunens anhörigstöd.
Detta händer under nationella anhörigveckan i Hyltebruk:
Anhörigföreningen i samverkan med Hyltekommuns anhörigstöd och frivilligverksamhet bjuder på kostnadsfri föreläsning för allmänheten. Tisdagen 4 oktober kl. 17-19 på Storgatan 4B
Att vara anhörig – Ulf Lundahl
Ulf berättar om hur livet kan förändras när en familjemedlem drabbas av en sjukdom.
Alla är välkomna gammal som ung. Vi serverar kvällsfika för 10kr.
Under hela vecka 40 erbjuder Olanders Blommor & ting alla anhöriga som vårdar en närstående i hemmet en gratis ros.
Café SockerFrallan erbjuder under anhörigdagen den 6/oktober alla anhöriga som vårdar en närstående i hemmet gratis kaffe/te/saft vid köp av fikabröd.