tisdag 19 april 2016

Demensutbildning för anhöriga

Att leva nära eller umgås med en människa som har en demenssjukdom förändrar ofta hela livssituationen. Mycket blir annorlunda. Som anhörig behöver man råd, stöd och kunskap om demenssjukdomen och förhållningssätt till den som är sjuk. Man behöver också veta vilka rättigheter man har och vart man vänder sig för att få hjälp och stöd för att klara "det nya livet".

Nu har vi i anhörig och demensteamet kört i gång vår demensutbildning för anhöriga. I går den 18/4 informerade Bengt Hansson och Yvonne Englund i demensteamet  om olika demenssjukdomar, utredning och diagnos. Man pratade också om vikten om bemötande och personcentrerad vård.

Har du någon i närheten som har minnesproblematik.Vill du veta vad kommunen kan erbjuda dig som anhörig eller din närstående. Måndagen den 25/april kl. 17:00 kommer kommunens omsorgshandläggare till Storgatan 4B och berättar om olika stödinsatser kommunen kan erbjuda. Jag kommer sedan fortsätta berätta om vilket stöd du kan få som anhörig. Vi bjuder på fika.
Hjärtligt välkommen!

Varma hälsningar,

Veronica Lagerkvist, anhörigkonsulent

Vid frågor ring: 0345-18041